Az edzői munka egyik nagyon fontos része a vendég étkezésére való odafigyelés.
Tudjuk, hogy a testmozgás, az étkezés, a megfelelő mennyiségű pihenés és persze a gondolkodás mód együtt hozza el végül a kívánt eredményt! Annak érdekében, hogy hatékonyan tudjuk segíteni a hozzánk forduló vendégeket, elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az élelmiszerekben található mikro- és makrótápanyagok hatásaival, és hogy miből, mennyit érdemes fogyasztani.
Meg kell ismernünk a különböző étkezési szokások, divatos diéták, étrendek szervezetre gyakorolt hatásait is. Tudnunk kell hogyan működnek a különböző táplálékkiegészítők, mit érdemes, illetve mit szükséges fogyasztani a vendégeknek, hogy segítségükkel könnyebben elérhessék a kitűzött céljaikat.
A tananyagból megismerhetjük a vitaminok, ásványi anyagok tulajdonságait is, amikkel támogathatjuk testünk egészségét. Az egészségtudatos táplálkozás magába foglalja mindazt, amit a sporttáplálkozásról tudni kell.




